Nisu ja rukis
Nisu ja rukis
Nisu ja/või rukkiteri leotatakse kõigepealt umbes ööpäev jõe- või vihmavees, seejärel keedetakse 2-3 tundi nõrgal tulel kaanetatud potis, lisades veidi soola ja suhkurt. Kui terasid on võimalik juba hamba all katki hammustada, lisatakse 2-3 lusikat peenestatud päevalillekooki ning keedetakse veel paarkümmend minutit. Pärast seda kaetakse pott (tekiga) kinni ja lastakse teradel paisuda.
Võib teha ka nii, et panna terad õhtul termosesse (veerandi jagu) ning valada neile kuuma vett. Hommikuks on sööt valmis.
Terasid hoitakse purgis või karbis. Et nad hapuks ei läheks, valatakse terad üle taimeõliga.
Konksule pannakse mitmekaupa.
Püütakse käsiõngega lepiskalu.
Allikas:
V.Korþets, Õngitsemine. Tln., 2003