Bokkeum, roogade rühm ja valmistusviis Korea köögis. Eristatakse kuiva bokkeumi ja märga bokkeumi. Esimese puhul praetakse või küpsetatakse roa koostisosad ilma vee lisamiseta, teise puhul lisatakse ka vett ja toimub hautamine. Valmistatakse väga erinevatest taimsetest ja loomsetest toiduainetest, kõige lihtsamal kujul on see vaid keedetud ja ülepraetud riis või nuudlid; keerukamates variantidest koosneb mitmest erinevast komponendist. Bokkeum võib sisaldada ka kalu või peajalgseid. Nii sisaldab myeolchi-bokkeum peamiselt praetud jaapani anšooviseid, ojingeo-chae-bokkeumi puhul on roa põhikomponendiks kuivatatud kalmaariribad, mida praetakse koos tšillikastmega; nakji-bokkeum koosneb marineeritud ja seejärel praetud kaheksajalgadest (liik Octopus minor), kkomejangeo-bokkeumi põhiosaks on pihklaliste hulka kuuluvad burgeri imisuud (Eptatretus burgeri).
Bokkeum anšoovistest
Bokkeum kalmaaridest
Bokkeum kaheksajalgadest
Bokkeum burgeri imisuudest
Märts 2018