Halászlé, Ungari kalasupp, mis on teistsuguste nimede all tuntud ka Bulgaarias, Serbias, Makedoonias jm. Tõlgituna on halászlé kalamehesupp (halász – kalamees, lé – leem). Valmistamiseks kuumutatakse (passeeritakse) peeneks hakitud sibulat ja väikesteks tükkideks lõigutud kalu (ja ka pisikalu) punase pipraga searasvas, seejärel valatakse peale vesi või tomatimahl ning keedetakse rooga kalade täieliku lagunemiseni (umbes 2 tundi). Seejärel supp kurnatakse, lisatakse suuremad kalatükid (enamasti karpkala, kuid ka säga või haugi) ning keedetakse, kuni kala on pehme. Maitsestamisel võib olla kasutatud ka loorberit, sidrunikoort jms. Serveeritakse savipütikestes koos nisuleivaga, vahel lisatakse vürtsikuse tasandamiseks hapukoort.
Allikas: Koržetsi suur kalaraamat. Tallinn, 2016
Veebruar 2018