Fugu-sashimi (ka fugu-sashi, tessa),maailma kuulsamaid ja kurikuulsamaid kalatoite. Sashimi valmistamiseks lõigatakse õhukese noaga (fugu hiki, mida hoitakse teistest nugadest eraldi) fugust pool-läbipaistvad viilud ning väga suurt tähelepanu pööratakse kaunile serveerimisele; näiteks krüsanteemiõiena portselantaldrikule nii, et taldriku muster kumaks kalaviiludest läbi. Fugu maitset iseloomustatakse enamasti kui maitse puudumist. Samas pole fugu just odav kala: väike portsjon maksab paarkümmend ja suurem poolsada dollarit, peenemas restoranis ka paarsada. Mis siis ikkagi teeb fugu-sashimi nii nõutavaks? Vastus võib peituda kerakalalaste mürkides, mis teatavas koguses kujutavad enesest inimesele surmaohtu, aga üliväikestes doosides tekitavad hoopiski eufooriat. Neid võib just nii nappides kogustes sisalduda fugu mittemürgisteks peetavates osades, kuid neid võib kalade puhastamise/fileerimise käigus siiski ka mikroskoopilisel hulgal fugupaladele sattuda.