Boguerones en vinagre (äädikaanšoovised),populaarne suupiste Lõuna-Hispaanias. Anšoovised fileeritakse ning fileesid hoitakse kõigepealt 3 tundi soolvees ning seejärel 6 tundi külmas äädikavees, kuni kalaliha muutub valgeks. Seejärel fileed nõrutatakse ning maitsestatakse enne serveerimist oliiviõli, hakitud küüslaugu ja peterselli seguga. (Alternatiivseks valmistusviisiks on fileede marineerimine 2 ööpäeva vältel seguga, milles on äädikas ja oliiviõli (vahekorras 3:1), sool, küüslauk ja petersell.) Suupistet pakutakse baarides ja restoranides koos õluga, kuid marineeritud anšooviseid müüakse ka kauplustes – sööjal endal tuleb lisada vaid küüslauk ja petersell. Roog on tuntud ka Türgis nime all sirkede hamsa.
Jaanuar 2018