Escabeche, Hispaania köögi roog, mille puhul praetud kalad pannakse teravasse marinaadi (äädikas, loorber, safran, tšilli, küüslauk, sidrunikoor jm). Marineeritakse erinevaid kalaliike, kuid sagedamini pisikalu nagu anšoovised või sardiinid. Hispaaniasse tuli roog 8. sajandil Pärsiast koos mauride kolonisatsiooniga, kuid algsel kujul oli oli see pigem liha- kui kalatoit, mida valmistati peamiselt tallelihast. Selle nimeks oli al-sikbaj(sikbâg), mis tähendas marineeritud liha. Hispaanias muutus roog kalatoiduks ja algne magus-hapu marinaad märksa teravamaks.
Escabeche on levinud kunagistes Hispaania kolooniates (Mehhiko, Kesk- ja Lõuna-Ameerika), samuti Vahemere maades. Itaalias on roa nimeks escabecio, scapece või savoro, Kreekas savoro, Põhja-Aafrikas scabetche, Jamaikalescoveitch.