Worcestershire'i kaste, maailma kuulsamaid kastmeid, mille oluliseks komponendiks on kääritatud anšoovised. Kastet võib tinglikult pidada Vana-Rooma garum´i tänapäevaseks versiooniks, kuigi väidetavalt pärineb retsept hoopiski Indiast. Kastmega on seotud järgmine legend: 1840. aastail paluti kahel Worcesteri apteekril, mister Leal ja mister Perrinsil, Indiast toodud retsepti järgi segada kokku teravamaitseline kaste. Tulemus oli väga kange ja ebameeldiva maitsega, mistõttu klient loobus seda vastu võtmast ja töö eest tasumast. Pärast seda, kui kaste oli mõned aastad keldris seisnud ja seal omapäi käärinud, maitsesid apteekrid seda uuesti ja leidsid, et see on suurepärane. Retsept otsiti üles ja hakati kastet tootma. Ka tänapäeval turundatakse Lea & Perrins'i originaalkastet, mille kaubamärk kuulub 2005. aastast ettevõttele Heintz. Originaalkastme puhul üteldakse maitseainete täpne koostis ja vahekord olevat ärisaladuseks.
Koostis: odraäädikas, äädikas, mealass, an¹oovised, tamarindi ekstrakt, sibul, küüslauk, sool, suhkur, vürtsid ja maitsetaimed (sojakaste, sidrun, pipar jm)