Kuulus salat, milles kasutatakse ühe komponendina an¹ooviseid. Salati pani 1924. aastal Mehhikos hädaga kokku itaalia päritoluga kokk Caesar Cardini, kui tal 4. juulil oma restorani köögis toiduained otsa olid saamas. Vastu ootusi sai hädapärasest toidust hinnatud roog. Seejuures oli Cardini alguses vastu an¹ooviste kasutamisele oma salatis; kerge an¹oovisemaitse tulenes hoopiski Worcestershire kastme kasutamisest. Tänapäeval on an¹oovisefileede kasutamine üldlevinud, kuid neid ei segata neid otse salatisse, vaid lisatakse kas hästi peeneks hakituna või uhmris peeneks tambituna salatikastmesse (veel on selles hakitud küüslauk, munarebu, Dijoni sinep, sidrunimahl, Worcestershire kaste ja oliiviõli). Kaste segatakse tükikesteks rebitud rooma salati ja riivitud parmesani juustuga ning lisatakse küüslaugukrutoonid (saiatükikesed, mis on ahjus krõbedaks küpsetatud oliiviõli ja hakitud küüslauguga). Eesti oludes võib an¹oovisefileede asemel kasutada vürtsikilu.
Detsember 2017